Een perfecte stagiaire worden doe je zo
  • Wees goed voorbereid: Als stagiaire wil je niet zonder enige kennis starten bij een bedrijf. Het is slim om je goed te verdiepen in het bedrijf, de producten, diensten, partners of anderen feiten. Zo laat jij zien dat je al enige kennis van het bedrijf hebt en je hier geïnteresseerd in bent.

  • Spelling is belangrijk: Niet alleen in je sollicitatiebrief maar ook tijdens al je werkzaamheden is speling erg belangrijk. Check je teksten voordat je ze verstuurd en voorkom onnodige spellingfouten.

  • Sta open voor feedback: Je bent als stagiaire binnen het bedrijf om dingen te leren. Je moet niet verwachten dat je iedere opdracht of taak gelijk vlekkeloos uitvoert en dit hoeft ook helemaal niet. Wat je wel moet doen is openstaan voor feedback. Zie dit altijd als opbouwende kritiek waar jij jezelf nog in kan verbeteren. Feedback is nooit negatief!

  • Wees actief: Laat zien dat je nieuwe dingen wilt leren ben niet bang om vragen te stellen. Wanneer jij je nog meer gaat verdiepen in het bedrijf laat je zien dat je het leuk vind en dat je het ook echt wilt.

  • Stel jezelf doelen: Tijdens je stageperiode ga je ongetwijfeld veel leren. Probeer om voor jezelf een aantal leerdoelen vast te stellen waar jij aan kan werken. Wat wil jij geleerd hebben of welke punten wil jij misschien wel verbeteren. Hiermee zal ook het bedrijf zien dat jij actief bezig bent met het werken aan jezelf.

  • Toon initiatief: Als stagiaire moet je natuurlijk doen wat er van je gevraagd wordt. Wil jij er nou bovenuit steken? Toon dan net eventjes wat meer initiatief. Wanneer het gaat om ideeën, bepaalde opdrachten of andere werkzaamheden. Het bedrijf zal zien dat je actief meedenkt en dat je bereid bent om meer te doen dan alleen wat er van je gevraagd wordt.


 


 

Terug naar Voor stagiaires
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Civas-opleidingen