Goed inzetbare stagiaires

Stagiaires die hun opleiding volgen via de beroepsopleidende leerweg kunnen goed ingezet worden voor projecten. Jij kan ze namelijk inzetten op projecten waar te weinig capaciteit voor is. Zoek je een stagiaire die je na de stageperiode graag in dienst wilt nemen? Dan is het handiger om een stagiaire aan te nemen die de beroepsbegeleidende leerweg bewandelt. Hierbij zijn de stagiaires hun gehele opleiding bij jou in dienst waardoor ze alle werkzaamheden van het bedrijf kennen en kunnen. Zij draaien als echte werknemers mee in het bedrijf.

Een groot verschil tussen BOL en BBL

Een groot verschil tussen deze twee leerwegen is dat studenten een leerarbeidsovereenkomst moeten ontvangen bij de begeleidende leerweg. Deze studenten worden namelijk in dienst genomen door een bedrijf waarbij ze een salaris ontvangen met daarbij vaak ook een studiekostenvergoeding.

Bij leerlingen die de opleidende leerweg volgen zul je namelijk merken dat zij geen arbeidsovereenkomst ontvangen, maar een stagevergoeding krijgen. Deze stagiaires worden hierdoor niet in dienst genomen door het bedrijf maar hebben recht op een stagevergoeding en in sommige gevallen ook een reiskostenvergoeding. Bij beide overeenkomsten is het wel zo dat er drie partijen betrokken zijn. Deze drie partijen zijn het leerbedrijf, de opleidingsinstelling en de student.

 

Terug naar Voor bedrijven
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Bekijk alle koopgidsen
Civas-opleidingen