Begin op tijd met zoeken

Dat het zoeken naar een stageplek een heel proces is weet jij misschien wel al. Voordat jij een leuk bedrijf gevonden hebt, een sollicitatiebrief geschreven hebt en antwoord krijgt van het bedrijf zijn we zo weer 2 weken verder. Daarbij is er ook meestal sprake van een sollicitatiegesprek. Geef jezelf de tijd voor dit heel proces en begin dus ook op tijd met het zoeken en mailen van je sollicitatiebrief.

Hulp via je opleiding

Vaak hebben opleidingen zelf een bestand van bedrijven waar vaker stagiaires zijn geweest. Meestal helpt de opleiding mee met de zoektocht naar een stageplek door deze lijst beschikbaar te stellen. Wanneer ze dit niet doe zou je wel altijd om hulp kunnen vragen. Als er iemand is die de nodige contacten binnen de branche heeft is het je eigen opleiding wel. Gebruik het netwerk van je opleiding.

Vacatures online

Wanneer je in Google stage vacatures in typt krijg je meerdere resultaten met een vacaturebank die heel veel stages op een rij heeft staan. Je kan kiezen binnen welke branche je op zoek bent en welk niveau. Hierna komen er allerlei stages tevoorschijn die misschien wel iets voor jou zijn. Zo kan je gemakkelijk naar stages door heel het land kijken. Misschien ben je juist wel geïnteresseerd in een stagebedrijf dat niet in de buurt van je woonplaats ligt.

In plaats van het oneindig scrollen van deze pagina's zou je ook eens iets gerichter te werk kunnen gaan. Weet jij wat voor stage jij zoekt en in welke regio? Typ dit dan eens in op Google. Veel bedrijven hebben op hun website een vacature staan die jij niet gaat vinden door middel van een stage vacaturebank. Kijk eens op meerdere pagina's van Google voor het resultaat en misschien vind je wel een website van een geschikt bedrijf die een vacature open heeft staan.

LinkedIn

LinkedIn is een veelgebruikt platform voor bedrijven wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Jij zou hier uitstekend gebruik kunnen maken van je netwerk door een oproepje te plaatsen naar een stageplek. Wanneer dit geen resultaat oplevert zou je ook eens kunnen kijken tussen de gewone vacatures. Hier zitten misschien geen stages tussen, maar je kan wel wat inspiratie op doen voor soort bedrijf waar jij stage zou willen lopen.

Stage bemiddelaar

Zo bestaan er ook een aantal stage bemiddelaars die jou helpen en begeleiden in de zoektocht naar een stage. Schrijf je in en laat weten naar wat voor soort stage je opzoek bent. Wanneer er een nieuwe vacature bij de bemiddelaar beschikbaar komt die aansluit bij jouw wensen, word je op de hoogte gehouden en helpen ze jou bij de aanvraag.

Civas-opleidingen