Snuffel stage

Deze stages zijn meestal kort en hebben een tijdsduur van tussen de 1 week en 2 maanden. De bedoeling van deze snuffelstages is dat je een kijkje in het bedrijf kan nemen. Je loopt in de meeste gevallen mee met een van de werknemers en doet zo nu en dan kleine klusjes en opdrachten. Hoe langer jouw snuffelstage duurt des te meer verantwoordelijkheid en opdrachten jij waarschijnlijk krijgt. Deze soort stages vinden meestal plaats in het allereerste jaar van je MBO opleiding.

Werkervaring stages

Deze stages zijn meestal voor studenten die halverwege hun opleiding zitten. Ze hebben al heel wat theorie opgedaan en gaan deze nu langzamerhand in de praktijk toepassen. De duur van zo'n stage is 3 maanden tot 1 jaar. Doordat deze stages al wat meer praktijk gericht zijn, zitten er ook een aantal eisen vanuit school en het bedrijf zelf aan vast. Je krijgt ook vanuit het bedrijf veel verantwoordelijkheid om je taken zo goed mogelijk uit te voeren. Aan het eind van de stage periode moet er vaak een verslag als eindproduct zijn die gaat over de inhoud van de stage en het stagebedrijf zelf.

Beroepspraktijkvorming / leerwerkplek stage

Bij een leerwerkplek wordt werken met een opleiding gecombineerd. Je hebt dan ongeveer 1 of 1,5 les en de rest van de weekdagen werk je binnen het bedrijf. Op deze manier worden studenten opgeleid in de praktijk van een bepaald beroep. Deze stages moeten worden uitgevoerd bij een erkend leerbedrijf waarbij wordt aangetoond dat het bedrijf studenten mag opleiden binnen een bepaald beroep. Vaak krijgen studenten door middel van deze stage een baan aangeboden.

 

Civas-opleidingen