Reorganiseren

In economisch zware tijden (voor bedrijven) vallen er vaak veel ontslagen. Hoe een bedrijf deze ontslagen naar de werknemers toebrengt, kan een grote impact hebben op de uitkomst van de reactie van de werknemers als het aankomt op de ontslagvoorwaarden. Maar hoe kunt u als werkgever ervoor zorgen dat een reorganisatie zo goed en soepel mogelijk verloopt?

Allereerst is het belangrijk dat een bedrijf / onderneming aan haar werknemers duidelijk maakt dat er een reorganisatie aan zit te komen, waarom deze reorganisatie gaat plaatsvinden en wat het inhoudt voor de werknemers. Het effect hiervan is dat de werknemers minder in onzekerheid zullen gaan zitten twijfelen aan hun prestaties. Als werknemers dit gaan doen, dan kunnen hun prestaties er juist onder gaan leiden, net als hun motivatie en hun betrokkenheid bij het bedrijf. Als al deze factoren namelijk minder worden dan kan dit zowel de winstgevendheid als de effectiviteit van uw onderneming naar beneden halen. Bovendien is het veel respectvoller naar de werknemers als een reorganisatie professioneel wordt aangepakt. Hoewel een professionele aanpak nog niet alle nadelige gevolgen van een reorganisatie zal doen laten verdwijnen, worden deze in ieder geval wel gehalveerd. Ook is het belangrijk dat u als werkgever voldoende rekening houdt met de beëindigingsvoorwaarden van een contract en de verplichte ontslagroute waar u zich als werkgever aan moet houden indien u een werknemer wilt ontslaan. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in een professionele reorganisatie is Carrierepoort. Het bedrijf Carrierepoort heeft namelijk veel ervaring opgedaan in de loop der jaren op het gebied van het begeleiden van reorganisaties waar minimaal 5 tot 500 werknemers bij betrokken zijn. Carrierepoort zorgt er namelijk voor dat uw werknemers professioneel te woord worden gestaan en het bedrijf gebruikt 5 verschillende fasen tijdens het begeleidingsproces. De vijf fasen zijn Voorbereiding, Training, Transitie, Outplacement begeleiding en het Blijversprogramma.

Wilt u meer willen weten over een succesvolle reorganisatie of over Carrierepoort en wat het bedrijf voor u kan betekenen? Bezoek dan de website van carrierepoort: https://carrierepoort.nl