Een MBO Opleiding volgen via een thuisstudie

Een MBO Opleiding volgen via een thuisstudie. Art voor www.mbostageplaatsen.nl

Er is de laatste jaren nogal wat veranderd op het gebied van opleidingen en studies, er zijn de laatste laten we zeggen 15 a 20 jaar niet alleen heel veel soorten opleidingen bijgekomen, maar ook de manieren waarop je een bepaalde opleiding kunt volgen zijn drastisch veranderd. Waar je vroeger nog een beperkte keuze in opleidingen had, had je ook niet veel keus in waar je deze ging volgen. Tegenwoordig zijn er scholen en opleidingcentra’s in overvloed en kun je bijna wel elk denkbare opleiding vinden en volgen op jouw gewenste manier.

Studeren op afstand

Waar ik het vooral in dit artikel met je over wil hebben is een van de populairdere vormen van studeren, namelijk het studeren op afstand, een geheel eigentijdse manier van studeren die perfect in de huidige maatschappij past en vooral beter mogelijk is geworden door de moderne technologie, en dan bedoel ik vooral het feit dat laptops, tablets goedkoper zijn en voor iedereen toegankelijk, en de nodig technologie zoals internet, wifi netwerken die overal beschikbaar zijn zodat je werkelijk overal gebruik kunt maken van het internet en daarmee dus overal kunt leren en studeren.

Thuisstudie

Wat een laptop met een goed werkende internet verbinding op school, in de bibliotheek, in de trein, thuis of in je favoriete lunchroom mogelijk maakt is dat je elke gewenste opleiding kunt volgen, zonder dat je daar boeken bij nodig hebt, papier, potloden en pennen en een leraar, dit alles is namelijk de laatste jaren veranderd naar de digitale vorm, zo kun je op je laptop of tablet opdrachten maken, eenvodig het leerstof tot je nemen en heb je door middel van een online account toegang tot verschillende tools die het studeren op afstand makkelijker maken. Daarnaast kun je als je dat wilt, gebruik maken van je eigen online coach, voor de extra begeleiding of wanneer je vragen over je thuisstudie hebt.

Studeren op afstand ook wel een thuisstudie of thuisopleiding genoemd, brengt vele mogelijkheden met zich mee, niet alleen de mogelijkheid tot het aanbieden van meer studies en cursussen maar ook het aanbieden een meer mensen behoort tot een van de grote voordelen van het digitale tijdperk, vroeger waren de beschikbare plekken voor een bepaalde opleiding nog gelimiteerd. Een thuisstudie kun je in werkelijk elke vorm volgen, of je nou een korte hobbycursus wilt volgen, een eigen bedrijf starten, of je HBO Master Bachelor op een bepaald gebied wilt halen, je kunt het tegenwoordig eenvoudig doen met een thuisstudie en daarmee exact studeren op jouw eigen manier, in je eigen tijd, wanneer en waar je maar wilt.

MBO, HBO, Hobby of taalcursus

20 jaar geleden had je ook al thuisstudies die destijds vooral bekend waren van aanbieders zoals het LOI. Alleen waren de echte studies, de HBO en Masters nog niet beschikbaar bij deze instelling, vandaag de dag heb je meerdere instellingen zoals het NHA, NTI, Studieplan en Laudius, die allemaal een breed assortiment hebben aan cursussen, allemaal met hun eigen expertise en kenmerken, zo kun je bij de meeste goed terecht voor taalcursussen, maar is niet elke aanbieder even sterk als het aankomt op HBO of Master opleidingen, de een is weer beter in hobbycursussen en de ander heeft ook de mogelijkheid tot klassikale opleidingen, indien dit beter voor je werkt.

Ook de leeftijd en reden speelt geen rol meer, je kunt simpelweg een studie volgen omdat het kan en omdat je het wilt, of omdat je persoonlijk wilt groeien, of misschien omdat je ambities bent en graag een mooie carrière wilt. Het kan zijn dat je iets totaal nieuws wilt leren, of een bepaalde taal zoals Spaans leren wilt. De redenen die mensen hebben om een thuisstudie te volgen zo erg uiteenlopend en hoeft er vandaag de dag geen echte reden meer te zijn. Ook de leeftijd is tegenwoordig geen struikel blok meer, je kunt op je 60ste nog een nieuwe taal leren en op je 50ste nog een carrière switch maken door de mogelijkheid van een thuisopleiding volgen.

Voordelen van een thuisstudie:

-Studeren wanneer en waar jij dat wilt.
-Geen toelatingseisen, iedereen (jong en oud) kan elke opleiding volgen.
-Vaak slagingsgarantie of niet geslaagd geld terug garantie.
-Groot aanbod, waardoor je altijd binnen je budget een geschikte studie vindt.
-Vaak met gratis tablet of andere te gekke aanbiedingen.